De il·legalització a il·legalització i il·legalitzo perquè mano

Sembla que la il·legalització s'ha convertit en l'esport preferit a l'audiència nacional espanyola. Ara és el torn de D3M (en el moment d'escriure l'apunt l'enllaç encara no és il·legal), que properament passarà a formar part de la llarga llista.

He repetit mil i una vegades en aquest blog que això em sembla surrealista, i que no passa enlloc del món. Es pot dir el que es vulgui però cap de les organitzacions il·legalitzades fins ara a l'estat espanyol era una organització terrorista segons la definició estricta del terme. Eren, a pesar de molts, organitzacions polítiques que han estat il·legalitzades per compartir objectius, NO MÈTODES, amb organitzacions armades. I això no passa a cap país del món.

És evident que cada nova iniciativa serà truncada per l'apartheid espanyol. En aquest cas no és per motius de raça sinó per les idees. I també és lògic pensar que qui fa les regles del joc cada vegada trobarà un motiu per il·legalitzar, i si no el troba només es tracta de canviar les normes i ja està.

Aquesta situació ens hauria d'avergonyir a tots: catalans, bascos, gallecs,... i evidentment espanyols. S'estan il·legalitzant partits o organitzacions deliberadament mentre que a d'altres, declaradament racises i xenòfoves, se'ls dóna permís per fer manifestacions. I als catalans ens hauria d'avergonyir també perquè els que permeten això són els que manen a casa nostra. Però també i no cal oblidar-ho, es va votar amb els vots de CiU.

Però tot aquest espiral d'il·legalitzacions es pot aturar? Jo crec que sense la intervenció d'un estament reconegut internacionalment això serà impossible (Amnistia Internacional, per exemple). El que si que es pot fer és distorsionar la realitat per forçar esdeveniments. La clau la tenen els il·legalitzats. Què passaria si davant de la imminent il·legalització:

1.- Demanessin el vot pel PP
El PP podria passar a ser la primera foça política, fins i tot potser amb possibilitats de formar govern. Està  clar que això no interessa ni a PNB ni al PSOE, però és que el PSOE hi té molt a dir en les il·legalitzacions. Si la tira endavant perd segur, si no seran acusats (interessadament) pel PP per no fer-ho.

2.- Demanessin el vot pel PSOE
El PP posaria el crit al cel. Sortiria l'Acebes dient allò del que el PSOE, Cárod-Rovira... El PSOE estaria en una posició molt incòmode perquè podria gunar les eleccions amb els vots dels terroristes. I el PNB perdria l'hegemonia històrica i potser li acabaria passant com a CiU.

3.- Demanessin el vot pel PNB
D'acord que el PNB és el més "proper" a l'esquerra abertzale dels tres, però sempre a fet la "puta i la ramoneta" i mai s'ha mullat gaire. Com aquí, massa interessos. Una mica de fum amb referèndums que no es poden fer, però al capdevall la llei de partits els ha anat de conya, tenen molts ajuntaments que no tenien. En qualsevol cas frustraria les aspiracions del PSOE i PP.

Els tres casos plantegen escenaris que, crec, són molt més interessants que la l'abstenció o el vot nul. La veritat, però, és que no sé quin em quedaria. Potser amb el tercer perquè tant el primer com el segon permeten una aliança nacional-española.

No he plantejat l'opció d'anar amb els de Aralar, però suposo que tampoc cal.