Usos incomprensibles d'internet

Internet és una eina molt potent, però depenent de l'ús que se'n faci pot ser un desastre.

Fa temps es van posar de moda les webcam, però això ja és història. El que es porta ara són les Càmeres IP. I precisament relacionat amb això l'altre dia vaig descobrir una cosa (per casualitat) que demostra que hi ha qui no té miraments a l'hora de fer invents

Les cameres IP tenen la particularitat que es poden connectar a qualsevol xarxa (ja sigui domèstica, empresarial, etc) i se solen utilitzar per sistemes de videovigilancia. Per tant es disposa d'una camera conectada a la xarxa, enfocada cap algun lloc per controlar el que sigui. A la camera s'hi accedeix per una adreça ip i en podem fer la configuració, prèvia introducció del password.

Fins aquí tot bé, però resulta que a la mateixa IP també hi accedim per veure el que la camera està captant, i aquesta vegada, i més greu, sense protecció de contrassenya. Això no tindria cap problema si la camera es queda dins una xarxa local, amb configuració de vlans, controls d'accés etc. Però resulta que hi ha espavilats que enxufen directament aquesta camera a una IP pública d'internet. Si clar, l'administració de la càmera és amb usuari i password, però la visualització és lliure.

I no només això resulta que el google indexa moltes d'aquestes pàgines. Només cal fer la cerca d'aquesta cadena de text:

axis 2130R inurl:/view/shtml

Aquest és un model de càmera que es controla remotament, per més conya.

 

Això respon al fet que pel mon hi ha molt de pirata, que instal·la coses sense tenir cap mirament, tant si és per ell com per algun client que li demana la instal·lació.

Increible però cert!