Manifestació unitària de l'11S de 2012

Les xarxes socials, el twitter, els diaris digitals, articles d'opinió,... tothom parla de la manifestació unitària de l'11 de setembre de 2012. A part de coses previsibles com la postura de PSC, la presència d'alguns consellers o fins i tot del propi president principatí, o la diversitat d'opinions dins la propia CDC, el que ha estat realment comentat és la posició de la CUP.

He vist alguns comentris i m'he decidit a donar la meva opinió de com veig tot aquest enrenou que hi ha.

La CUP convoca les seves manifestacions
Com cada any la CUP, i en general l'Esquerra Independentista, convoca un seguit de manifestacions el dia 11 de setembre. Parlaré pel cas de Girona, ja que els altres no els conec d'aprop. La manifestació de Girona de l'11S s'ha consolidat ja fa un munt d'anys. Després de la repressió del 92 i pels problemes interns de l'independentisme combatiu va passar a ser una manifestació gairebé simbòlica. Fins i tot ERC va deixar de convocar-la. Sopes de lletres primer i finalment Maulets (llavors recentment fisionat amb JIR) van aconseguir començar a fer una diada amb cara i ulls. Es van patir alguns intents de boicot o mani alternativa però no es va aconseguir superar. Ja entrat el nou segle i a l'aparació d'un nucli de la CUP a la ciutat, aquest acte ha esdevingut referent de l'Esquerra Independentista.

Per tant, crec que és important mantenir aquesta convocatòria, i més quan els darrers anys s'ha intentat boicotejar de nou, per part de CiU a l'alcadia, amenaçant amb no donar permisos.

Alguns que critiquen la CUP
I resulta que alguns que en el seu dia intentaven manifestacions alternatives per aigualir l'11S de Girona, o amenacen de treure permisos, avui s'omplen la boca d'unitat en una manifestació a Barcelona. Bé.

Podriem dir, doncs, que alguns no tenen massa legitimitat per fer segons quines crítiques.

Feina constant
La CUP, però per extensió l'EI, es caracteritzen per una feina constant en molts àmbits, però en particular per la independència dels Països Catalans. Aquesta feina constant és la que, agradi o no, ha posat damunt la taula un tema tabú com el de la independència a l'ordre del dia de l'agenda política catalana. És crect que no ha estat l'únic agent que hi ha contribuit, Espanya i el seu espoli fiscal també han ajudat.

Opinions dogmàtiques
Maulauradament he llegit opinions en les que no em sento gens identificat per part de membres de la CUP, i crec que pequen d'un excessiu dogmatisme. És evident que la convocatòria de l'11S és força escassa en quan a continguts polítics, només es parla d'independència. Però això no té perquè ser dolent. No es parla de socialisme ni es fan referències a les retallades en drets socials, d'acord. Però assistir a una manifestació d'aquestes característiques no vol dir renunciar a cap ideari. De la mateixa manera que el 8 de març, o el 28 de juny, es convoquen manifestacions de caire feminista o pel moviment GLT, i si no hi ha una pancarta amb el lema independència no passa res. Tothom sap on està cadascú.

Em sembla que hi ha postures, no dic que sigui general, que no deixen veure l'oportunitat de les coses; l'estratègia. L'Esquerra Independentista ha de ser present i participar d'aquests moviments perquè la seva posició pot fer moure l'eix de la balança a l'hora de mesurar les forces.

Resumint
Per fet històric jo aniria a la manifestació de BCN però a Girona es fa una manifestació per la llibertat dels Països Catalans, a la que no he faltat mai. I si algú vol numeros, per mi que sumi la gent de Girona a la Manifestació unitària de BCN, no passarà res.

Comentaris

Gairebé d'acord

Diumé, tens una solució. Partir-te amb la Rita. Un a Girona i l'altre a Barcelona. Hem de ser un mínim de 3 milions. Hi haurà un munt de periodistes de mig món pendents de les xifres. En aquesta ocasió, més que mai, el tamany compta, i els espanyols faran tot el possible per disminuir-lo.

Tots sumarem

Encara que no estem allà mateix aquell dia tot sumarà. No vindrà dels pocs milers que hi haurà a Girona, si es tracta de ser 3 milions.