Eleccions del 25N

El proper 25 de novembre hi ha eleccions al parlament del principat de Catalunya. I ara es veu, així tot de cop, que els partits polítics que s'anomenen independentistes s'han d'unir.

Potser algú es pensa que ajuntant-se els anirà millor o anirà millor per la gent? Si fós així, per què es van separar? Doncs pels personalismes i les qüotes de poder. ERC+SI+RCAT = ERC i punt. Es vol ajuntar allò que al seu dia es va separar, i ja està bé. Però no cal fer-ne un circ perquè, si la tasca ja es difícil, això només fa guanyar vots a CiU.

Quan es fa una coalició o una fusió de partits és perquè es comparteix estratègia, objectius, programa,... Per què no s'havien plantejat ajuntar-se abans que Artur Mas convoqués les eleccions? Està clar, doncs, que el que es busca és més representativitat però, no ens enganyem, en cap`cas hi ha confluència. Només es tracta d'uns interessos molt concrets en una cojuntura molt determinada.

Per això me n'alegro que la CUP hagi decidit no participar en aquest circ. És cert, i d'això crec que tothom en deu ser conscient, que la CUP ho té molt complicat si vol tenir representació. Seria diferent si en aquella malaurada assemblea de Girona s'hagués apostat per participar en les eleccions principatines. Potser no s'hauria tret representació, però s'haurien guanyat dos anys d'experiència i dinàmiques de treball. I per què no dir-ho, també s'hauria pogut explicar el projecte de l'Esquerra Independentista a un nivell que avui en dia no es pot aconseguir des del municipalisme.

Però la CUP hi ha de ser perquè en cas que la intenció d'avançar cap a la independència la veu de l'EI hi sigui present. Perquè a la taula de'n Bernat, qui no hi és no hi és comptat. I seria una pena que després dels anys de lluita, constància, repressió (també dels que avui es diuen independentistes, recordem-ho) un sector de la societat no pogués dir-hi la seva per culpa d'una majoria absoluta de la dreta i amb la complicitat dels que avui monten el circ.

Desitjo que el procés de debat intern de la CUP sigui ric i que el resultat sigui ampliament favorable a l'opció de presentar-se. En cas contrari crec que seria un error històric (un altre, error) i l'EI no se'l pot permetre. La CUP ha de poder ilusionar a totes aquelles persones que fa tants i tants anys que esperen aquest pas.

Heu estat forts, treballadors i constants. Ara heu de ser valentes!