• strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.

Oracle Virtual Server 2.2.1 amb DELL Poweredge R710

Aquesta setmana ha començat la instal·lació del sistema de virtualització pel nou ERP a la feina. Ens hem trobat que de forma aleatòria obteniem un kernel panic de forma aleatòria (crec que aleatòria).

Es tracta de l'Oracle Virtual Server 2.2.1 que està basat en Oracle enterprise linux que, alhora, està basat en Redhat Enterprise Linux 5.3. Tot això es munta en un servidor DELL R710 amb una controladora Dell PERC H200 Integrated.

Això feia que la càrrega del mòdul mpt2sas "de vegades" no anés correctament i s'obtingués al kernel panic.

Debian 6.0 Squeeze a punt...

Ja feia temps que ho estava esperant. Per fi Debian 6.0 Squeeze passarà a ser la versió estable de Debian. Fa un parell de mesos vaig haver de decidir si muntavem 2 servidors a la feina amb la 5 o amb la 6 que encara estava en fase "testing". La qüestió era que si es posava la 5 al cap de poc temps l'hauriem d'actualitzar amb tot el muntatge en producció.

L'elecció de KVM

El món de la virtualització està totalment dominat a ulls del gran públic per l'omnipresent VMWare i les seves diferents versions i solucions. Tot i això, el programari lliure compta amb importants, i provablement millors, sistemes de virtualització.

Sshfs per sistema d'arxius remot

SSHFS és el SSH File System, per a poder muntar un accés remot per ssh com si es tractés d'una partició de disc o un volum lògic (LVM). SSHFS efunciona amb FUSE que és un framework que permet crear un sistema d'arxius en l'espai d'usuari (per a usuaris sense privilegis). Existeixen molts projectes que fan us d'aquest framework amb finalitats molt diverses.

Expansió del sistema d'arxius GFS2 sobre LVM

A partir de l'article que plantejava una configuració de dos nodes amb DRBD, LVM i GFS2 apareix la necessitat d'utilitzar la característica d'expandir el volum lògic, una de les característiques més importants del LVM.

Sistema distribuit d'arxius entre diferents localitzacions

DRBD + GFS2 + LVM mitjançant Debian Lenny

El plantejament d'aquest document correspon a la necessitat d'accés a un mateix recurs de xarxa, per exemple amb Samba, des de localitzacions geogràfiques diferents.
Posem per cas una empresa que té dues seus, comunicades entre elles per algun sistema amb una velocitat limitada.

El servidor està a la seu central, mentre que els accessos des de la seu remota son molt més lents que en el cas dels usuaris de la seu central.

Actualització del blog per vacances

Del mon de la informàtica, i en concret del programari lliure, hi ha moltes àrees que m'interessen. Ja sigui per curiositat o per motius estrictament professionals sovint haig d'aprendre coses noves.
La intenció d'aquest blog ha estat sempre de mantenir-lo amb material molt divers: política, cultura, temes més personals, programari lliure. Però el cert és que darrerament l'he tingut força abandonat i tinc ganes de fer-hi alguna cosa.