Social

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 13.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.

Revolta mundial?

Poca esperança amb les #XXXrevolutions
Va començar l'acampada a la capital d'espanya i per mimetisme es va estendre arreu de l'estat. Em fa pena aquesta necessitat d'imitació, i de vegades de superació, d'algunes persones.

Des del principi que això de la #spanishrevolution que em rellisca força. Primer per lo de spanish, evidentment. I segon perqueè al meu entendre de revolution, rian de rian.

El canvi climàtic

S'ha de reconèixer que en poc temps el canvi climàtic ha aconseguit estar a l'ordre del dia informatiu, i d'això és del que volia parlar.

És cert i innegable que hi està havent canvis en el comportament meteorològic del planeta. I no em refereixo a afirmacions que es poden sentir de vegades tipus: "abans a l'hivern feia més fred", "Abans la tramuntana era més forta", ... Que també és possible que sigui cert. 

Segurament quan es va començar a sentir parlar del canvi climàtic va ser amb la cimera de Kioto i la signatura del protocol que portava el mateix nom. Ens han anat apareguent altres temes relacionats com l'agenda 21, etc.

Però tot plegat ha quedat en un no res perquè els principals països contaminadors, o bé no han signat els documents, o bé no han complert els seus compromisos. Així doncs hem passat a un altre estadi: ja no hi ha res a fer, ens hem d'adaptar. 

Sobre la MAT

Els últims dies se sent a parlar molt de la línia de Molt Alta Tensió que havia de passar per Bescanó (bé, i per molts anltes pobles i viles).

No és d'estranyar que de sobte hagi pogut aparèixer una altra opció, reforçar la linia ja feta (Vic-Baixàs). Em fa pensar en una màxima aplicada fins al cansament: divideix i venceràs.

A més, he llegit que el Col·legi d'Enginyers Tècnics es posiciona a favor de la línia. Una posició molt respectable però segurament poc comptartida. Un dels arguments, a part del la necessitat d'abastir elèctricament el tren d'alta velocitat és que des del 1975 no s'han fet inversions a les nostres comarques. Això és mentida: i la linia de les Gavarres?

De totes maneres crec que s'ha de plantejar el problema d'una altra manera perquè tothom diu el que li interessa i s'ha de ser realitsta.

Tinc tendència a ser molt pessimista envers les lluites en el camp ecològic. Solen tenir en comú que duren molt de temps i les estratègies porten al desgast. Diguessim que és qüestió de temps. L'experiència recent a les nostres comarques em dóna la raó amb el túnel de bracons. La lluita inicial, començada per Maulets fa molts anys, era contraria a l'eix. Amb els anys la cosa ha anat derivant fins a la lluita contra el túnel (acceptant de manera implicita que l'eix s'acabaria fent). És una llàstima perquè la gent que s'ho ha treballat i que realment hi ha posat el coll veu com la cosa es va diluint. És impossible mantenir el nivell d'oposició tants anys. I menys quan s'hi posen pel mig personatges que es presenten voluntaris per aturar les màquines i en l'actualitat formen part del govern que tirarà endavant les obres.

CCOO i UGT: quina vergonya!

De fet no diré pas massa res perquè queda tot clar dient que aquests sindicats han organitzat un acte per demanar el si a la constitució europea.

Es evident que amb el moviment que s'ha generat contra la constitució europea no els ha afectat. Ni pel tema nacional (evidentment) ni pel tema social que és més preocupant, doncs és el que diuen defensar.

I que em diguin el que vulgui. Que vingui qualsevol sindicaleru a dir-me el que vulgui, però com a mínim jo no votaré una constitució que anula els drets del meu poble i de la gent que hi treballa.

Em poden dir que no participo de l'acció sindical (i és cert), que no defenso els treballadors. Però això és mentida, perquè si defensar els treballadors i treballadores és votar si a la constitució europea ja podem plegar!

Sort que no he cregut mai que aquesta gent em defensés per a res. S'han convertit en el que van criticar durant la dictadura, els sindicat groc! Sindicat al costat del qui mana. Perquè no cal oblidar que qui mana és qui té la caixa, i sense cauxa adue al sindicat i als que en viuen!

En defensa de les prostitutes de la N-II

Cada dia quan trono de treballar a Figueres veig com a moltes de trencants hi ha noies exercint la prostitució. Potser quedaria bé anar de modern i dir que és una feina com una altra, però no ho diré. És, amb tota probabilitat, la feina més dura que la nostra societat ha creat. Per això té tot el meu respecte. I de fet antigament havia estat reconegut per la societat mateixa, però la cosa ha canviat, i molt.La meva opinió-denúncia de poc servirà per reclamar un canvi doncs és només això: una opinió. Però com molt sovint passa avui tornant he trobat una patrulla dels Mossos d'Esquadra parlant amb una d'aquestes noies. Bé, parlant no. Pel que semblava li devien estar demanant els papers o una cosa per l'estil. I no és la primera vegada que ho veig.


Orquestra Mandolina: Homòfobs!

Bé, tampoc no conec la tragectoria de l'orquesta en qüestió, però des del balcó estant he pogut sentir-los dient: qui no salti marica.

Tothom pot pensar el que vulgui, però a mi em sembla que un grup així no m'agradaria a les festes del meu poble, però m'ha tocat.

Salt i la població immigrada

Segons he pogut llegir al Diari de Girona ahir hi va haver una manifestació "improvitzada" de veïns en contra dels immigrants. Em sorprèn i alhora em sap molt de greu, per un costat que hi hagi aquest tipus de reaccions ciutadanes i d'altres que se'ls presti aquesta atenció des del mitjans de comunicació. El fet, però, és que hi ha detalls que cal esmentar.

El silènci complice sobre el fòrum

Ahir hi estava pensant i avi m'he decidit a acabr l'escrit sobre això del fòrum. La verita és que el tema ja es fa pesat, però com que és el pa nostre de cada dia jo també hi penso; no pas per ganes, clar.
No sé on és que vaig llegir que el fòrum no era res més que el final de festa, amb tot d'espectacles conferències i xerrades per cel·lebrar l'èxit del pla urbanístic fet a BCN.El forum fa ferum

Syndicate content