Drupal

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 13.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.

Ja tinc imatges

Finalment el mòdul imce funciona correctament amb l'editor FCKEditor. Encara no és una verisó estable, de fet l'he descarregat del CVS, però funciona. Em penso que em falta configurar alguna cosa però de moment ja en faig prou per penjar quatre coses.

Nova versió oficial de Drupal

Ara m'he adonat per casualitat que ja és oficial la nova versió de Drupal, la 6.0. La veritat és que la notícia té dues parts oposades, una de negativa i una altra de positiva.

La positiva és que vol dir que el codi ja és prou madur i cal dir que la llista de millores és molt notable. Només amb l'entorn d'usuari s'aconsegueix un gestor de continguts molt més intuitiu. La veritat és que Drupal ja m'havia "seduit", però aquesta versió incorpora avisador d'actualitzacions, gestió de menús tipus 'drag&drop',  incorporació de accions i triggers, etc... i altres que fan de Drupal un gestor de continguts molt més atractiu.

Pel que fa als aspectes negatius són més de cares a temes estratègics. La versió 6.0 potser és massa prematura si es té en compte no fa molt de temps que existeix la 5. Però a més se li afegix el fet que molts del mòduls més utilitzats per usuaris de Drupal i que no estan inclosos al Core de l'aplicació encara no estan disponibles.

És el cas del mòdul views, molt utilitzat per a crear diferents vistes. Un altre mòdul molt important és el CCK (content Construction Kit) i relacionats, bàsic per aconseguir una adaptació del gestor en quant a tipus de continguts, camps i relacions. És més, en aquest cas no sé perquè no està inclòs en el core del gestor, ja és que un mòdul bàsic per aprofitar la potència de Drupal. Sembla, però, que està força a punt. N'hi ha d'altres que per a mi són molt importants, també, com el imagecache per a redimensionar imatges o el tinyMCE  com a editor WYSIWYG; tot i que en l'actualitat utilitzo FCKEditor.

El nou blog

Doncs ja hi ha el nou portal amb Drupal 6 i amb el contingut que hi havia anteriorment amb el dilblog.

Mantindré en línia el contingut de l'antiga web i mitjançant el redireccionament els antics links que apunten cap al contingut antic aniran a parar a la web atniga (ostres quin embolic).

Com comentava a l'anterior apunt, ara passarem un temps en precari perquè hi ha moltes coses de Drupal 6 que encara no estan a punt.

- CCK
- TinyMCE
- Imagecache
- Views
- Traducció al català

Comencen les proves amb Drupal 6

Comencen les proves per passar tot el contingut de socaqui.cat, fet amb Dilblog, a Drupal amb la seva nova versió 6.

Drupal té com a versió estable la 5.6, però tinc ganes d'anar experimentant a mesura que la nova plataforma es va posant al dia. Això vol dir que hi haurà moltes coses que no estaran a punt fins d'aquí a uns mesos, però tinc l'esperança que això em permeti aprendre millor com funciona aquesta aplicació.

Syndicate content