Euskal Herria

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 13.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.

De il·legalització a il·legalització i il·legalitzo perquè mano

Sembla que la il·legalització s'ha convertit en l'esport preferit a l'audiència nacional espanyola. Ara és el torn de D3M (en el moment d'escriure l'apunt l'enllaç encara no és il·legal), que properament passarà a formar part de la llarga llista.

He repetit mil i una vegades en aquest blog que això em sembla surrealista, i que no passa enlloc del món. Es pot dir el que es vulgui però cap de les organitzacions il·legalitzades fins ara a l'estat espanyol era una organització terrorista segons la definició estricta del terme. Eren, a pesar de molts, organitzacions polítiques que han estat il·legalitzades per compartir objectius, NO MÈTODES, amb organitzacions armades. I això no passa a cap país del món.

És evident que cada nova iniciativa serà truncada per l'apartheid espanyol. En aquest cas no és per motius de raça sinó per les idees. I també és lògic pensar que qui fa les regles del joc cada vegada trobarà un motiu per il·legalitzar, i si no el troba només es tracta de canviar les normes i ja està.

Una de música...

Gràcies a en Borja he descobert un grup basc anomenat Trikizio (això dels acordions és una secta!) i m'han agradat. Només he pogut escoltar alguna cosa al youtube i a goear.

Mikel Laboa ens deixa

Em truca la Rita que ha sentit a la radio que s'ha mort Mikel Laboa. La veritat és que m'ha sapigut molt de greu. M'hauria agradat veure'l alguna vegada en concert, però ara ja no hi soc a temps.

Hi ha moltes cançons però a mi m'agrada especialment Txoria Txori

 

Processos polítics amb disfressa de justícia

Ja fa molt temps que l'estat espanyol amb tot el seu potencial va posar en funcionament un arma repressiva mai vista en cap altre estat suposadament avançat.

Aquesta arma no és altra que la de fer callar com sigui tot allò que no sigui com tu. En aquest sac hi podem posar gairebé la totalitat de partits polítics de l'estat per acció o omissió.

A Euskal Herria ho han patit directament aquesta repressió, bàsicament perquè ha estat dissenyada contra d'aquest poble. El procés va començar amb el tancament de diari Egin i Egin Irratia, acusats no només de finançar a ETA sinó d'integració a la banda. La primera pregunta que ve al cap és si la integració d'una o unes persones (en cas que fos així) a ETA implica el tancament del diari. L'acusació d'integració a banda armada del president d'escala d'una comunitat de veïns implicaria que tot el bloc anés a la presó, o que es precintés l'edifici?

L'anterior pregunta pot semblar absurda però la resposta és afirmativa si fem un paral·lelisme amb el que va pasar en el cas Egin. Malgrat l'eufòria inicial es va arribar al judici amb l'acusació de col·laboració amb banda armada.

L'estratègia de l'estat va continuar amb el tancament de la revista Ardi Belza i posteriorment amb el tancament cautelar del diari Egunkaria. Aquest cas, igual que el de l'Egin, va despertar molta solidaritat arreu i al cap de poc ja hi havia un diari substitut, el Berria i en el cas de l'Egin fou el Gara, encara actiu avui.

Però fins i tot l'estratègia de l'estat es posa en qüestió pel seu propis actors, doncs la fiscalia va acabar demanant l'arxivament del cas Egunkaria per falta de proves. Al·lucinant però cert. El que passa és que el temps va a favor d'aquesta estratègia que busca només el desgat i quan el fiscal proposa deixar el cas en no res només es merix un petit comentari en els diaris que participen de l'estratègia de l'estat, que són la majoria. Cap espanyolet recorda ja les portades i portades, les declaracions i primeres notícies als informatius... La feina ja és feta i els diaris tancats, i això és el que importa.

Syndicate content