Programari Lliure

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 13.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.

Sistema distribuit d'arxius entre diferents localitzacions

DRBD + GFS2 + LVM mitjançant Debian Lenny

El plantejament d'aquest document correspon a la necessitat d'accés a un mateix recurs de xarxa, per exemple amb Samba, des de localitzacions geogràfiques diferents.
Posem per cas una empresa que té dues seus, comunicades entre elles per algun sistema amb una velocitat limitada.

El servidor està a la seu central, mentre que els accessos des de la seu remota son molt més lents que en el cas dels usuaris de la seu central.

El futur del programari lliure

El master de Programari Lliure de la UOC que estic fent ja està a la fase final. Em queda el treball i una assignatura. Això vol dir que aviat tindré més temps per a fer altres coses!

Reconec que en una primera etapa de la meva introducció al programari lliure (d'ara en endavant PL) vaig patir el síndrome de l'evangelitzador. Consisteix en intentar fer partícep de l'alegria que sents de descobrir un sistema operatiu que pot servir per a controlar un ordinador. Fins llavors les meves experiències (com la de moltes altres persones) amb el windows m'havien ensenyat que el sistema operatiu servia per a controlar els nervis de l'usuari, o millor dit, descontrolar-los.

Per tant, familiars, amics i coneguts havien de poder tastar les bondats del sistema lliure per execel·lència, el GNU/Linux en les seves diverses variants. Això podia incloure a gent que li importava ben poc que hi hagués un sistema operatiu lliure, al que es podia accedir de forma universal, que tenia una fiabilitat molt alta. Per quin motiu? Doncs per impossibilitat d'instal·lar segons quins jocs, impossibilitat d'utilitzar totes les característiques de segons quins dispositius, una nova nomenclatura d'aquests dispositius, etc.

No és el codi dels programes...

Obligat per les cirmustàncies, bàsicament les judicials de la Unió Europea, Microsoft anuncia la publicació de les especificacions de formats. Llegeixo a diferents mitjans de comunicació que l'empresa obre el codi dels seus programes i realment no és així.

Syndicate content