Cultura

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 13.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.

Feu la vaga el dissabte o el diumenge, valents!

Demà dilluns 1 de febrer un munt de sales de cinema fan vaga per protestar per la futura llei del cinema de Catalunya. La llei parla de moltíssimes coses, la majoria de les quals no fan cap mena de refrencia a les qüotes que els pobres propietaris de sala no paren de fer referència.

L'article de la polèmica és el 18, que marca un 50% de copies en català. Però no badem, només d'aquelles películes que se'n distribueixin més de 15 copies. Les altres no cal.

El que ja sé tocar amb l'acordió

Des que em van regalar l'acordió diatònic al setembre no he parat de tocar-lo. La Rita n'és testimoni i persona directament afectada. Això també m'ha servit per aprendre moltes cançons que no coneixia, i la veritat és que em sento afortunat.

La veritat és que m'apassiona però el fet que no sàpiga gaire de música i que no tinc gaire paciència ha fet que no n'hagi après més.

El que he après amb l'acordió

Aquestes són les cançons que JA sé tcar amb l'acordió. No les he après per aquest ordre:

- Cargol treu banya

- El gegant del pi

- El poll i la puça

- La modista de Balaguer

- L'aigat d'Olot

- El gitano

- La vall del Riu Vermell

- L'estaca

- Bella Ciao

- El Baridà

- El valset valencià

- A la "sombra" d'una alzina

- Rustic camp

- La dama d'Aragó

- El Ball de Sant Ferriol (gairebé!)

Combat de corrandes a Pau de Sert (Santa Pau)

Per qui no ho sàpiga, una colla estem preparant un combat de corrandes a Santa Pau pel dia 21 de març.

Consisteix en un concurs en que els participants hauran de cantar corrandes improvitzant el text a partir d'un tema definit per l'organització. Tot i que no és la nostra intenció de competir-hi, està molt inspirant en el campionat que es fa cada any a Espolla i del que se n'escull el Rei de les Nyacres.

I precisament en Francesc Ribera "Titot" participarà en el combat corranderu, entre molts d'altres (esperem).

Coronació del Rei de es Nyacres

Espectacular espectacle es va viure a Espolla a la 7a edició de cant improvitzat. Des de la primera selecció fins al combat final, va ser una mostra de cultura recomenable.

 

Parlem molt malament

Que el català s'escriu molt malament ho sap tothom. Dècades de prohibició han fet que una part molt important de la població, més d'una generació, no escrigui correctament la nosaltra llengua.

Partim de la base que això li pot passar a qualsevol llengua perquè hi ha gent que ha estat escolaritzada en català i tot i així llegir ens pot portar a creure en la necessitat de desxifrar quecom codificat. I no estic parlant del jovent que escriu en dialecte SMS ;)

Però el que si que és cert és que hi ha certs tics a l'hora de parlar que s'han anat imposant de mica en mica i el que em sap greu és que d'aquí a pocs anys ens semblaran paraules o expressions normalitzades i ens estranyarem que no sigui al diccionari.

Voldria dir que jo, malauradament no soc cap excepció en aquest tema i reconec que el vale (o la seva variant val) els deixo anar molt més sovint del que m'agradaria.

Així doncs aquestes són algunes de les paraules o expressions que actualment s'estan extenent i que em fan més ràbia:

- Un segundet, li passo: les converses telefòniques tenen aquestes coses.

- Tenir que fer, no puc, no el suporto però soc conscient que ho tinc molt magre.

- A tumá pel ... un altre de típic, tant bé que queda : a prendre vent!

- Péééééro ... Oh!!!!!!! No puc, aquest em treu de pollaguera Tant complicat és fer la e neutre? O encara que no es faci neutre (per les variants valencianes i barcelonines) és una paraula aguda! La darrera síl·laba és la tònica.

 

La unitat de la llengua per La Caixa

Doncs si. Es veu que aquesta gent no tenen massa clar el tema de la unitat de la llengua.

Si aneu a la seva pàgina web podreu veure que entre molts idiomes disponibles destacats hi ha el català.

No obstant això, en la documentació d'alguna aplicació fan la diferència entre català i valencià. No diuen res del mallorquí (o balear), ni de l'empordanès, ni del parlar de la garrotxa.

[[image:1]]

5 minuts de CAT(?)info

He escoltat 5 minuts, encara no, de catalunya informació i ja n'he tingut ben bé prou.

Jo ja entenc que estiguin de vaga i que és lògic que reclamin una equiparació salarial amb tots els treballadors del que ells anomenen "la Corpo".

Doncs amb 5 minuts, encara no, n'han deixat anar dues que deu n'hi do. La primera a l'hora de passar la informació del tems quan han fet referència a l'aparat elèctric. Jo no tinc massa clar el concepte però juraria que fins avui era l'aparell.

Bé, i al cap d'una estona es parlava d'un huracà que havia "assotat" la costa de no sé on... Aquesta ja no mereix cap comentari. Bé, potser si:

Nou disc d'Obrint Pas

El propassat 23 d'abril vaig comprar l'últim treball discogràfic d'Obrint Pas anomenat La Flama. Després d'estar-lo escoltant els ultims dies he de dir que m'agrada moltissim. De fet he de reconèixer la meva debilitat per aquest grup de València ja des de la seva primera maqueta. No soc cap mena d'expert musical ni hi entec massa, però penso que les cançons estan molt treballades. A més des de fa uns anys incorporen diferents instruments de vent, a part de la característica dolçaina.
Syndicate content