GNU/Linux

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 13.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.

El futur del programari lliure

El master de Programari Lliure de la UOC que estic fent ja està a la fase final. Em queda el treball i una assignatura. Això vol dir que aviat tindré més temps per a fer altres coses!

Reconec que en una primera etapa de la meva introducció al programari lliure (d'ara en endavant PL) vaig patir el síndrome de l'evangelitzador. Consisteix en intentar fer partícep de l'alegria que sents de descobrir un sistema operatiu que pot servir per a controlar un ordinador. Fins llavors les meves experiències (com la de moltes altres persones) amb el windows m'havien ensenyat que el sistema operatiu servia per a controlar els nervis de l'usuari, o millor dit, descontrolar-los.

Per tant, familiars, amics i coneguts havien de poder tastar les bondats del sistema lliure per execel·lència, el GNU/Linux en les seves diverses variants. Això podia incloure a gent que li importava ben poc que hi hagués un sistema operatiu lliure, al que es podia accedir de forma universal, que tenia una fiabilitat molt alta. Per quin motiu? Doncs per impossibilitat d'instal·lar segons quins jocs, impossibilitat d'utilitzar totes les característiques de segons quins dispositius, una nova nomenclatura d'aquests dispositius, etc.

Xarxa amb Virtualbox i host GNU/Linux

El cas és que per a poder tenir accés des de màquines virtuals a la màquina host s'han de fer alguns invents, com a mínim en Virtualbox.
 
Aquest exemple és per quan la maquina host funciona amb una distro Debian-Ubuntu, però suposo que per a les altres no serà diferent.

Kubuntu 8.04 (Hardy Heron) a l'Asus Eee

Que serien unes vacances sense ordinadors? Buf, no ho vull ni pensar, encara que a algú li pugui semblar que pel fet d'estar davant de l'ordinador tot el dia no n'hagi de tenir ganes.

El final dels sistemes operatius

La vida dels sistemes operatius ha estat curiosa. Inicialment eren, al igual que moltes aplicacions, un producte més de fabricant del maquinari.
En el moment en el que el maquinari va deixar de tenir tanta importància va començar a tenir importància el Sistema Operatiu. En un mercat gairebé destinat a ordinadors de gans empreses dominava Unix i les seves variants. Fins que va arribar Windows.

Instal·lació de l'OpenBravo

Openbravo és un ERP lliure. Darrerament se n'ha parlat molt perquè estan incorporant gent important per conformar un equip de professionals reconeguts en el sector tant dels ERP com del programari lliure (com és el cas, per exemple de Jordi Mas).

Avui m'he decidit a fer una instal·lació d'aquest programari i després d'algunes interrupcions en aquesta tasca he aconseguit finalitzar-ho.

He utilitzat una kubuntu (festy, tot i que segurament no és la millor distriució per a tenir una aplicació d'aquest tipus en producció).

El primer que cal és preparar el sistema:

aptitude install tomcat5.5 tomcat5.5-admin tomcat5.5-webapps postgresql-8.2 sun-java6-jdk ant

És possible que calgui algun altre paquet, però com que jo ja en tenia altres d'instal·lats, amb aquests i els proposats per aptitude n'he fet prou.

Després descarreguem l'aplicació des de Openbravo a SourceForge. El següent pas, abans de fer la instal·lació serà definir algunes variables:

Himne del grup català d'Ubuntu

Avui passejant per la web he anat a parar a la web del grup d'Ubuntu català. Felicitats, una bona in iciativa i a jutjar pel contingut de la web esteu fent molta feina. Continueu així Oriol.

El curiós del cas és que he trobat que tenen un himne no ofical a càrrec de 2 princeses barbudes, boníssim! 

Beryl, un cosa molt útil

Beryl és una aplicació que s'utilitza en entorns gràfics de sistemes operatius GNU/Linux. El seu objectiu és donar a l'usuari un entorn molt més dinàmic del que estavem acostumats, no només els usuaris de GNU/Linux sinó també del que mai estaran acostumats els usuaris de Windows.

Darrerament ha aparegut la nova versió del Windows, el Vista.  Es poden llegir per internet unagran quantitat de comentaris al respecte, però jo em quedo amb dues idees. La primera és que no hi ha raons objectives perquè un usuari de windows XP es compri (o pirategi, que és el que molta gent fa) el Windows Vista, doncs no aporta millores suficients.

L'altra idea és que les necessitats de maquinari per poder gaudir de les "pijadetes" del nou Windows són enormes, i si bé el podriem posar en una màquina d'un any enrrera, el rediment no s'observa massa bo.

Això vol dir que han tardat 5 anys a fer un sistema operatiu "nou" que en realitat no aporta res. I 5 anys dedicats a un projecte amb aquests resultats és, com a mínim lamentable.

Una altra cosa és que el sistema DRM que incorpora el Vista ja ha estat crackejat

Linux i Microsoft

A començaments d'aquest mes es va fer pública la noticia que Microsoft i Linux havien arribat a un acord. La redacció de la notícia no és gens afortunada i molt interessada per part de Microsoft, sembla redactada per el seu gabinet de premsa.

Tret de mitjans de comunicació especialitzats la notícia s'ha tractat molt malament i no ajuda a entendre gens què és el programari lliure.

L'acord en qüestió afecta a dues grans i conegudes empreses: Microsoft i Novell. La primera és l'empresa que desenvolupa i comercialitza el sistema operatiu més utilitzat al món, el Windows. La segona va adquirir ja fa un temps a SuSE Linux, empresa alemanya que comercialitzava un sistema operatiu basat en GNU/Linux.

Actualment hi ha desenes de distribucions diferents de GNU/Linux, tal i com es pot veure en aquesta web. Algunes d'elles són patrocinades per empreses d'altres son totalmentmantingudes per comunitats d'usuaris.

L'acord al que s'ha arribat, doncs, afecta exclusivament a la distribució SuSE Enterprise Linux, i per tant no té res a veure amb la comunitat del programariu lliure.

Web per a SKMSneak

Doncs això, a partir d'ara es pot accedir a una pseudo-web del projecte.

www.dilblog.org/skmsneak

I a qui li importa? A ningú, però ja m'ho passo de conya!

Hi ha algunes millores pel que fa a la darrera versió, és a dir, que ja vaig per la 0.1.1!

Salut

Nova versió de SKM Sneak

He fet algunes millores a la primera versió del tema de superkaramba.

Encara no sé com gestionaré tot plegat, de moment ho tinc tot al servidor de codigrafic, però ja ho veurem.

Si a algú no li funciona la versió anterior és normal, hi ha hagut un canvi al codi de sneaker.php del meneame i no funcionava. Espero que no torni a passar i si passa ja estaré a l'aguait!

Només he corregit problemes, no he afegit cap millora.


SKMSneak0.1.tar.gz
Syndicate content