Trucs

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 13.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /data/web/socaqui.cat/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.

Xarxa amb Virtualbox i host GNU/Linux

El cas és que per a poder tenir accés des de màquines virtuals a la màquina host s'han de fer alguns invents, com a mínim en Virtualbox.
 
Aquest exemple és per quan la maquina host funciona amb una distro Debian-Ubuntu, però suposo que per a les altres no serà diferent.

Redirecció per idioma amb eZPublish

Avui he hagut de buscar la manera de redirigir l'arribada a una web feta amb ezPublish segons la configuració del navegador.

Segur que hi ha moltes maneres de fer-ho, però la que jo he triat és força simple. Per una banda es crea (si no existeix) l'arxiu .htaccess a l'arrel de l'aplicació.

DirectoryIndex br.php index.php index.html index.htm

Amb això el que aconseguim és que les connexions que es facin a la pàgina directament es redirigeixin a br.php (br de browser).

D'altra banda creem aquest arxiu (br.php) amb el següent contingut:

<?
$langstr =$GLOBALS['HTTP_SERVER_VARS']['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'];
$langar = explode(",",$langstr);
$lang = $langar[0];
if($lang == "ca") {
    header("Location: index.php/cat/");
} elseif($lang == "es") {
    header("Location: index.php/esl/");
} else {
    header("Location: index.php/eng/");
}
?>

Ja sé que és molt millorable, però la funció la cumpleix. Si detecta algun dels idiomes previstos segons la instal·lació de l'ezPublish fa la redirecció.

Cal recordar que això només serveix per la primera connexió, la que no s'especifica l'arxiu, per exemple http://www.socaqui.cat.

Eina recode

Moltes vegades quan creem arxius amb bash des de Linux i els necessitem en entorns windows els salts de línia ens queden uns símbols estranys.

Avui a la feona m'he tornat mig boig per a poder solucionar això, tot i ser molt senzill. L'eina necessària es diu rename, i si no ho tenim intsla·lat des de la consola (Debian and derivats):

aptitude install rename
recode ../cl < unix.txt > dos.txt

debian.org

Fart de l'SPAM?

L'SPAM s'ha convertit en un autèntic problema. Jo, per exemple, tinc 4 o 5 comptes de correu (o potser alguna més) i quan arribo al vespre a casa i em descarrego el correu és una autèntica odissea.

Un dels comptes de correu em classifica els correus (alguns) com a spam, però és molt incòmode perquè igualment te'ls has de "descarregar".

La solució havia de ser possible. Per una banda a nivell d'administració del servidor no et pots carregar tots els correus que estiguin classificats com a spam. I per al'altre s'ha de mirar de trobar un sistema que faciliti les coses a l'usuari.

La solució passa per implementar un sistema semblant al que utilitza GMail, per exemple. Tots els correus que entren classificats com a SPAM els posa en una carpeta a la que tu pots accedir per web però el contingut de la qual no et descarregues.

Linia de comandes: xargs

Xargs és una instrucció de la linia de comandes del GNU/Linux (i d'altres) que de vegades pot ser molt útil. Combinada amb una pipe (|) aprofita els arguments de la instrucció anterior. Per exemple


# ls ./* | xargs chmod +x


ls ens fa una llista els arxius d'aquest directori i en comptes de mostrar-los, amb la pipe i xargs passem aquesta llista a la instrucció chmod.

Però què passa quan aquesta llista d'arguments son rutes a arxius amb espais? Doncs que amb això no n'hi ha prou.

Hi ha un tipus de sistema operatiu que son molt habituals aquest tipus de noms, amb espais i símbols estranys. Si s'accedeisx des d'un GNU/Linux (per exemple) i es volen esborrar tots els arxius .avi (habituals en entorns corporatius ;) hauriem de fer una instrucció com aquesta:

# find * -name *.avi -print0 | xargs -0 rm

L'hora del servidor

Avui deu anar de trucs!
Resulta que el servidor de Nova Zelanda Rimuhosting tenia l'hora malament. Mai me'n recordo de com s'ha de fer, així que ho penjaré com a truc.

Squirrelmail i el català

Fa uns dies que vaig muntar l'Squirrelmail i el volia en català i no hi havia maneres.

Total era una xorrada:

# dpkg-reconfigure locales
# apache2ctl restart

Amb això ha estat suficient.

PD[Actualització]: En pellix diu que sense el segon pas també funciona!
:P

Això son vacances!

El demés, tonteries.
Ostres, ja m'han passat les vacances que ni me n'he adonat! Del que he fet no m'he deixat res per fer, soc un crac! Però volia fer moltes coses que n sé si avui tindré temps de fer.

He tingut temps fins i tot per jugar amb les maquinotes.
[[image:1]]

Facturalux i Postgresql

Últimament m'estic barallant amb el Facturalux. Es tracta d'una aplicació que ha nascut amb ànims de ser un ERP. Cal dir que havent vist com funciona un ERP comercial li falta molt de rodatge, però la senzillesa de la configuració i adaptació m'han impressionat.

És molt recomanable passejar-se una mica per la seva web. Potser sobtarà el fet que s'hagi de pagar per descarregar-se les últimes versions dels diferents mòduls o per tenir accés als forums. Tot i això cal dir que es tracta d'una aplicació amb llicència GPL, per tant totalment lliure.

Una altra avantatge és que funciona amb diferents sistemes operatius: GNU/Linux, Windows (versió beta), i segons diuen en Mac OS X(encara no ho he intentat).

Problemes amb Kmail GnuPG i Debian Sarge?

Normalment tot té solució. Si en té no cal preocupar-se i si no en té, tampoc. Així doncs plantejo el següent problema que si que té solució.
Aquelles persones que utilitzin Debian GNU/Linux Sarge i hagin actualitzat el KDE a 3.3 s'hauran adonat que l'encriptació amb GnuPG no acaba d'anar bé. El problema és que Kmail no pot desencriptar correu en format PGP/MIME, a més cada vegada s'ha d'anar introduïnt la frase clau de GnuPG i no es guarda en cache.
Arrant del fil a la llista de Bulma m'he decidit a solucionar el problema de la manera que proposen.

De totes maneres és important seguir aquest document.

El primr pas és afegir la següent línia a /etc/apt/sources.list:

deb http://smurf.noris.de/code/debian/ experimental smurf


O bé descarregar-se el paquet directament de:
http://smurf.noris.de/code/debian/experimental/i386/gnupg-agent_1.9.11+cvs20040924-5_i386.deb
No és un paquet oficial de Debian però està fet per un dels seus desenvolupadors.

Syndicate content